Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Inspirație de sărbători: Deliciu cu ciocolată și nuci

Inspirație de sărbători: Deliciu cu ciocolată și nuci

De Crăciun, cu siguranță vrei să-ți răsfeți invitații cu deserturi delicioase, arătoase, dar și destul de ușor de pregătit. Cu atât mai mult când ai la îndemână câteva produse care îți scurtează timpul de stat în bucătărie. Iară sugestiile noastre de rețete cu care vei rămâne în amintirea oaspeților!

Ai nevoie de:

  • 300 g ciocolată
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g biscuiți cu lapte
  • 50 g fistic
  • 50 g nucă
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g merișoare
  • 1 linguriță cu esență de rom Dr. Oetker

Mărunțește ciocolata și pune-o într-un vas. Încălzește smântâna lichidă, fără s-o fierbi, și toarn-o peste ciocolată. Lasă să stea 5 minute, apoi amestecă. Dacă nu se omogenizează, pune vasul pe baie de aburi. Adaugă esența și biscuiții rupți potrivit, mixul de alune și merișoare tocate cu cuțitul. Amestecă și toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară. Nivelează ușor cu o lingură, acoperă cu folie și deasupra și dă la rece până se întărește.

Text: Mariana Fătulescu

Foto: Guliver/Stockfood

Comments

comments

Lasă un răspuns