Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Drob de legume

Drob de legume

Pați pregăti o rețetă vegetariană, mai blândă pentru stomac, dar aproape la fel de plină de savoare ca varianta tradițională.

Porții: 4

Calorii: 210

Timp: 65 minute

Dificultate: simplă

Preț: 22 lei

Ingrediente

500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei)200 g ciuperci200 g boabe de grâu 2 căței de usturoiulei4 linguri de margarină4-6 foi de varză albăsare, piper

Mod de preparare

Zdrobește boabele de grâu (dă-le prin râșniță), spală-le în mai multe ape și lasă-le la înmuiat 30 de minute în ½ l apă clocotită.

Curăță și taie legumele în felii subțiri și călește-le în ulei încins. Adaugă ciupercile și usturoiul, tăiate felii și mai fierbe-le câteva minute. Când sunt gata, ia-le de pe foc și amestecă-le cu patru linguri de margarină și cu grâul scurs. Opărește foile de varză și curăță-le de cotoare.

Într-o formă de cozonac unsă cu ulei, pune foile de varză, lăsând capetele să atârne pe afară. Toarnă compoziția de legume și de grâu și acoperă cu frunzele de varză care atârnă. Dă drobul la cuptor 20 de minute, până când se rumenește. Când e gata, răstoarnă pe farfurie, feliază și servește cu sos de roșii.

O cutie cu pate vegetal adăugată în compoziția drobului de legume sporește aroma preparatului.

Citește și:

Mâncare ușoară, de seară

Chec cu cafea

Ciorba de legume. Cea mai buna reteta

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/12.03.2015
Autor: Burda Romania
Sursa foto: Burda Romania


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus