Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

1 piept de pui

1 foaie de aluat

3-4 căței de usturoi

1 morcov mic

2 ouă

200 g spanac

4 ouă de prepeliță

sare

piper alb

pesmet

lapte

verdeață (facultativ)

Mod de preparae:

Dă carnea de pui prin mașina de tocat (sita fină). Adaugă morcovul și usturoiul rase, un gălbenuș, sare și piper alb, două linguri de pesmet înmuiat în lapte rece. În funcție de gust, adaugă verdeață tocată fin. La final, încorporează două albușuri bătute spumă.

Opărește spanacul și lasă-l să se scurgă, fierbe ouăle de prepeliță și curăță-le de coajă. Pune foaia de aluat în tava de cozonac și toarnă jumătate din compoziția de drob. Înfășoară fiecare ou fiert în spanacul bine scurs, împărțit și el în patru, și pune-le în tavă. Acoperă cu restul de compoziție de pui și cu marginile aluatului. Taie surplusul de aluat și decupează câteva forme (inimioare, iepurași), pe care le așezi deasupra. Unge cu gălbenușul rămas, diluat cu foarte puțin lapte și dă la cuptor până capătă o culoare apetisantă. Porționează-l după ce s-a răcorit și servește-l cu salată de sezon.

Citește și:

Totul despre carnea de miel

Trei retete, altfel, cu miel. Idei pentru Paste

Friptura aromata de miel cu legume

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus