Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

1,5 kg măruntaie de miel

2-3 cepe potrivite

1 ardei gras roșu

7 ouă (3 crude + 4 fierte)

1 conservă mică de porumb

1 conservă mică de ciuperci

400 g bacon feliat

500 g legume (rădăcinoase tinere)

100 g unt, 50 ml ulei de măsline

sare, piper

oregano

Mod de preparare:

Fierbe organele în apă cu sare și lasă-le la scurs. Între timp, călește în untul înfierbântat cepele tocate, apoi, separat, ciupercile și ardeiul gras tocate fin.

Dă prin mașina de tocat organele, ceapa cu ardeiul și ciupercile înăbușite. Adaugă porumbul bine scurs și trei ouă crude, sare și piper.
Tapetează o tavă de cozonac cu felii de bacon și toarnă jumătate din compoziție, așază ouăle fierte și apoi restul compoziției de drob. Acoperă cu feliile de bacon. Dă la cuptor 30-40 de minute.

Între timp, curăță rădăcinoasele, stropește-le cu puțin ulei, adaugă sare, piper și oregano și dă-le la cuptor până se caramelizează ușor. Servește-le ca garnitură la drob.

Citește și:

Piept de miel umplut

Tocanita de miel cu spanac si iaurt

Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus