
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 500 g făină tip 650
• 1 plic de drojdie uscată
• 260 ml apă călduță
• 100 ml ulei de măsline
• 50 ml vin alb
• rozmarin proaspăt
• sare de mare
Mod de preparare:
Amestecă 50 ml de ulei, vinul și apa. Cerne făina într-un bol, pune drojdia și omogenizează. Încorporează amestecul lichid, iar când a început să se lege aluatul, adaugă o linguriță rasă de sare de mare. Așază aluatul (să aibă o consistență mai moale) într-un castron uns cu ulei de măsline, acoperă și lasă-l să crească o oră într-un loc ferit de curent.
Răstoarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie sau unsă cu ulei de măsline, întinde-l cu degetele și lasă-l să crească o oră. Fă mici adâncituri cu degetul în aluatul crescut și pune în fie-care rozmarin proaspăt și sare de mare grunjoasă. Stropește cu uleiul de măsline rămas și dă la cuptor 20-25 de minute sau până când focaccia devine aurie.
Citește și:
- Prajitura de post cu morcov si mere
- Reteta de post: Crema de legume
- Rulada cu gem si crema de vanilie
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF