Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Focaccia cu rozmarin (rețetă de post)

Focaccia cu rozmarin (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

500 g făină tip 650

1 plic de drojdie uscată

260 ml apă călduță

100 ml ulei de măsline

50 ml vin alb

rozmarin proaspăt

sare de mare

Mod de preparare:

Amestecă 50 ml de ulei, vinul și apa. Cerne făina într-un bol, pune drojdia și omogenizează. Încorporează amestecul lichid, iar când a început să se lege aluatul, adaugă o linguriță rasă de sare de mare. Așază aluatul (să aibă o consistență mai moale) într-un castron uns cu ulei de măsline, acoperă și lasă-l să crească o oră într-un loc ferit de curent.

Răstoarnă aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie sau unsă cu ulei de măsline, întinde-l cu degetele și lasă-l să crească o oră. Fă mici adâncituri cu degetul în aluatul crescut și pune în fie-care rozmarin proaspăt și sare de mare grunjoasă. Stropește cu uleiul de măsline rămas și dă la cuptor 20-25 de minute sau până când focaccia devine aurie.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns