Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Friptură de porc cu sos de fructe și vin (rețetă de Paște)

Friptură de porc cu sos de fructe și vin (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

2 kg pulpă de porc (cu strat fin de șorici)

1 compot de prune (borcan mare)

100 g roșii uscate (sau cherry)

100 ml vin,

2 linguri de muștar

1 căpățână de usturoi

cimbru

rozmarin

sare

piper

ulei

Mod de preparare:

Pregătește un sos din muștar, o lingură de ulei, sare, piper, cimbru după gust. Dacă este foarte gros, adaugă un strop de vin.

Curăță 2-3 căței de usturoi, crestează carnea, sub șorici, și introdu-i cu grijă. Unge carnea cu sos și leag-o cu sfoară. Încinge 3-4 linguri de ulei într-o tavă și rumenește carnea pe toate părțile.

Pune de jur împrejur fructele scurse din compot, roșiile uscate și usturoiul rămas. Amestecă vinul cu o parte din zeama de la compot și toarnă peste carne. Acoperă tava cu folie și dă la cuptor, la foc redus, aproximativ 70 de minute. Înlătură folia, pune rozmarin proaspăt și dă la cuptor la foc mai mare, având grijă să stropești carnea din când în când. Lasă în cuptor până când friptura devine rumenă și poate fi pătrunsă ușor.

Citește și:

Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns