Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

2 kg carne de miel

2 linguri de ulei de măsline

Pentru baiț:

400 ml vin roșu sec

3 linguri de oțet

1 borcănel de iaurt

usturoi

ienibahar

foi de dafin

rozmarin

mentă

sare, piper

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de a băga friptura la cuptor, pregătește bucata de carne și pune-o într-un vas înalt (cu capac).

Amestecă vinul cu iaurtul, oțetul, o linguriță de sare, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, două foi de dafin, 2-3 crenguțe de rozmarin (sau uscat, o linguriță) și 3-4 frunze de mentă (sau uscată, ½ linguriță), piper și 2-3 boabe de ienibahar.

Toarnă acest baiț peste carne și completează cu apă rece doar cât e nevoie ca baițul să acopere carnea. Lasă la marinat cel puțin opt ore.

Pune carnea cu tot cu baiț în tavă, stropește-o cu puțin ulei, acoperă și dă-o la cuptorul preîncălzit. Din când în când, stropește friptura cu sosul din tavă.
După 90-100 de minute, friptura este gata.
Las-o un sfert de oră și abia apoi feliaz-o. Servește-o cu cartofi la cuptor și salată verde.

Citește și:

Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns