Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Fursecuri glazurate

Fursecuri glazurate

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

1 borcan de compot de piersici

Pentru biscuiți:

220 g făină

100 g zahăr

1 ou

100 g unt de 80%

sare

vanilie

Pentru glazură:

100 g zahăr pudră

2 linguri cu zeamă de portocală/lămâie

2 linguri de apă

1 albuș

sare

Freacă untul cu zahărul până când acesta din urmă se topește. Adaugă un praf de sare, oul și aroma. Încorporează făina cernută și amestecă până obții un aluat omogen, moale. Întinde aluatul în strat nu foarte subțire, pe masa înfăinată, și decupează discuri de aluat. Pune-le în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le până devin aurii (maximum 15 minute).
Lasă-le să se răcească.

Pentru glazură, bate spumă albușul cu un praf de sare și zahărul. Pune totul pe baie de aburi și bate până se întărește spuma. Adaugă zeama de portocală/lămâie și, dacă este prea tare spuma, diluează cu puțină apă.

Glazurează fursecurile, lasă-le să se zvânte ușor și așază deasupra câte o jumătate de fruct bine scurs.

Citește și:

Crap cu salsa picantă (rețetă de Paște)

Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)

Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF


Lasă un răspuns

Sus