Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Gogosi umplute cu dulceata

Gogosi umplute cu dulceata

Am găsit rețeta în caietul cu rețețe al bunicii. Cum abia am dat jos de for dulceața d ecăpșuni și un borcan a ramas umplut doar pe jumătate, am zis sa fac gogoși umplute cu dulceață nouă de căpșune.

Ingrediente pentru 30 gogoși:Gogosi umplute

500 de grame de făină
25 de grame de drojdie proaspătă
Două linguri de zahăr
2 ouă mari
Trei-patru linguri cu lapte gras
Cinci linguri de ulei sau tot atatea de unt topit
Ulei pentru prăjit
Dulceață de căpșuni
Zahăr pudră vanilat

Preparare pentru reteta de gogoși umplute cu dulceață

→ Freacă drojdia cu zahărul, până s etopește și devine lichidă. Dacă folosești drojdie uscata aceasta nu se freaca cu apa și nici cu zahar ci se combină bine cu faina.
→ Într-un vas mare, pune făina și adăugă ouăle. Amestecă până ce ouăle sunt încorporate.
→ Adăugă laptele și amestecă din nou.
→ Punem și amestecul de drojdie și zahăr și frământă până rezulta un aluat elastic, care nu se lipește. Aduna aluatulîntrp bilă mare și pune-l într-un vas uns cu puțin ulei. Acoperă vasul cu un prosop și-l lăsăl la dospit, o oră – o oră și jumătate până își dublează volumul.
→ Aluatul crescut se mai frământă puțin după care se întind foaie cu sucitorul . Foaia trebuie să aibă circa un centimetru grosime. Taie formele rotunde pentru gogoși folosind muchia unui pahar. Pentru că aluatul nu e deloc lipicios, nu e nevoie să ungem planșeta nici cu ulei, nici cu făină.
→ Într-o tigaie adâncă, încinge uleiul. Prăjim gogoșile la foc mic, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Este important ca focul să fie mic, altfel uleiul se încinge mult prea tare și gogoșile se rumenesc numai la suprafață, dar rămân nepătrunse în interior.
→ Lasă gogoșile să se scurga pe un servet absorbant.
→ Dulceața de căpșune se pune în blender cu puțină apă și se omogenizează până se face un sirop dens.
→ Trage într-o siringă de patiserie siropul și înțeapă la mijloc fiecare gogoașă. Umple gogoșile cu sirop. Servește gogoșile pudrate zahăr vanilat.

Citeste si:

Gogoşi rapide cu iaurt
Gogosi de cartofi

 

Sursa foto: pexels.com


Lasă un răspuns

Sus