
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, cu tofu, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 1 aluat foitaj
• 200 g tofu
• 1 ardei gras roșu
• 1 dovlecel
• 1 fir de praz
• cimbru, ulei, sare
• piper, boia
Mod de preparare
Scurge tofu de zer și pune-l la presat (sub o greutate) măcar o oră. Dă-l pe răzătoare.
Între timp, toacă prazul julien și taie ardeiul și dovlecelul în cubulețe. Călește-le câteva minute în puțin ulei încins.
Amestecă-le cu tofu ras, potrivește gustul de sare, piper și cimbru.
Întinde aluatul dezghețat pe masa de lucru. Crestează marginile cu un cuțit ascuțit. Așază umplutura de legume și tofu în mijlocul aluatului și împletește deasupra marginile tăiate.
Pune o linguriță de boia într-un castronel și toarnă o linguriță de ulei și una de apă. Unge împletitura din aluat cu acest amestec și dă-o la cuptor 30-40 de minute sau până când s-a rumenit suficient. Taie după ce s-a răcorit.
Citește și:
- Prajitura de post cu morcov si mere
- Reteta de post: Crema de legume
- Rulada cu gem si crema de vanilie
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF