Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Împletită cu tofu (rețetă de post)

Împletită cu tofu (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

1 aluat foitaj

200 g tofu

1 ardei gras roșu

1 dovlecel

1 fir de praz

cimbru, ulei, sare

piper, boia

Mod de preparare

Scurge tofu de zer și pune-l la presat (sub o greutate) măcar o oră. Dă-l pe răzătoare.

Între timp, toacă prazul julien și taie ardeiul și dovlecelul în cubulețe. Călește-le câteva minute în puțin ulei încins.

Amestecă-le cu tofu ras, potrivește gustul de sare, piper și cimbru.

Întinde aluatul dezghețat pe masa de lucru. Crestează marginile cu un cuțit ascuțit. Așază umplutura de legume și tofu în mijlocul aluatului și împletește deasupra marginile tăiate.

Pune o linguriță de boia într-un castronel și toarnă o linguriță de ulei și una de apă. Unge împletitura din aluat cu acest amestec și dă-o la cuptor 30-40 de minute sau până când s-a rumenit suficient. Taie după ce s-a răcorit.

Citește și:

Coșulețe cu ciuperci (rețetă de post)

Turte de cartofi (rețetă de post) 

Focaccia cu rozmarin (rețetă de post) 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns