Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Macaroane cu branza. Multe idei si sugestii

Macaroane cu branza. Multe idei si sugestii

Partea cea mai frumoasa la macaroane cu branza este ca poti sa folosesti orice fel de paste ai prin casa si orice fel de branza din frigider. Exista mereu o combinatie optima intre acestea doua, iar macaroanele cu branza, indiferent ce nume ar trebui ele sa poarte, dupa modelul pastelor folosite, este mancarea ideala, buna mereu, si calda si rece, si dimineata si la cina.

Nu exista o formula ideala de macaroane cu branza, iar fiecare le face asa cum a vazut ca facea mama sau bunica lui. Secretul unui preparat bun si gustos este proportia corecta intre paste si branza, aromele si ceva in plus, care poate sa fie dupa gustul fiecaruia, fie smantana, oua, pesmet pentru tapetat tava si pus macaraoanele cu branza la perpelit in cuptor, fie zahar ori miere, fie piper si ceva ierburi, fie un stop se sunculita afumata ca sa atate toate simturile.

Reteta de mai jos este cea pe care o iubesc eu cel mai mult, se face repede si te scapa de toate resturile de barnza din frigider si astupa gura tuturor la masa.

Ingrediente pentru macaroane cu branza

500 de grame de paste fierte conform instructiunilor
(nu spala pastele, pune sare la fiert si o lingura de ulei, si pastreaza o cana de apa din cea in care au fiert pastele)
500 de grame de resturi de branza – regula de baza fiind cate paste cel putin tot atata branza, dar oricata peste aceasta cantitate.
(formula ideala este jumatate bruduf, jumatate branza dulce plus inca putina telemea de oaie – pentru ca fara branza de oaie macaroanele cu branza nu-s macaroane cu branza)
Doua linguri de smantana
Optional: zahar, coaja de portocala sau lamaie pentru variantele dulci, piper si nucsoara pentru cele sarate.

Preparare

→ Striveste branza si amestec-o. Adauga smantana si apa fierbinte in care au fiert pastele. Pune totul pe foc si tine putin cate sa se omogenizeze. Pune ce vrei (zahar sau piper si nucsoara). Da deoparte.

→ Pastele fierte, fierbinti se pun peste branza si se amesteca bine. La nevoie mai poti pune apa in care au fiert pastele sau putin lapte fierbinte daca vrei ca totul sa fie mai cremos.

→ Preparate astfel pot fi servite indata sau poti fi rasturnate intr-o tava unsa cu unt si tapetata din belsug cu pesmet. Peste macaroane imprastie vreo patru oua batute cu o lingura-doua de lapte rece. Da la foc iute vreo 10 minute si gata!

→ Serveste pastele simple, cu sirop de fructe – cele dulci, cu putina miere – chiar si cele sarate. Pe macaroanele cu branza sarate poti pune nuca macinata sau ierburi aromate (cimbru este minunat sau salvie). Rezultatul este DELICIOS. Nuca e buna si peste pastele dulci.

La maroane cu branza nu exista limita! Tu cum le faci?

Încearcă și: Paste cu broccoli și suc de portocale

Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus