Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Mâncare ușoară, de seară

Mâncare ușoară, de seară

Îți înlesnim munca în bucătărie pentru o mâncare de seară rapidă prin câteva rețete simplu de pus în practică. Ca tu să te bucuri mai mult timp de compania celor dragi.

Friptură cu legume 

Ingrediente

  • 1 mușchiuleț de porc (500-700 g)
  • 500 g cartofi
  • 2 mere
  • 1 căpățână de usturoi
  • 100 ml ulei
  • cimbrișor
  • sare, piper

Mod de preparare

Spală mușchiulețul, tamponează-l cu un șervet. Încinge o tigaie și rumenește-l câteva minute pe toate părțile. Separat, curăță și taie cartofii, fierbe-i 20 de minute în apă cu sare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Așază carnea și cartofii. Printre cartofi pune felii de măr nedecojit și căței de usturoi tot în coajă. Stropește cu ulei. Adaugă sare și cimbrișor. Dă la cuptor până când se rumenesc. Servește-i ca atare sau lângă salată verde cu lămâie.

Melcișori gratinați

Ingrediente

  • 200 g paste melcișori
  • 200 g cârnați mari afumați
  • 1 cutie roșii cuburi (400 g)
  • 2 căței usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 150 g mozzarella
  • sare, piper
  • verdeață

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă fierbinte și sărată conform timpului menționat pe ambalaj. Cât fierb melcișorii, taie cârnații rondele și prăjește-i. Într-o altă tigaie, călește ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul. Adaugă roșiile cuburi. Pune sare și piper. Lasă-le să dea în clocot. Scurge pastele fierte. Amestecă-le cu sosul de roșii, adaugă rondelele de cârnați. Ia de pe foc și adaugă mozzarella rasă. Pune capacul și lasă brânza să se topească. Servește preparatul cu decor de verdeață.

Papanași rapizi

Ingrediente

  • 200 g brânză mascarpone
  • 200 g brânză proaspătă
  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • ½ linguriță praf de copt
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Bate la mixer ouăle cu zahărul. Adaugă brânza și amestecă ușor cu o spatulă până ce iese tot aerul. Adaugă treptat făina, bicarbonatul și praful de copt. Frământă până ce obții un aluat ce se dezlipește ușor de pe mână. Lasă-l la rece 30 de minute. Modelează papanașii cu mâna, iar cu degetul fă în mijloc o gaură. Prăjește-i în ulei încins până când se auresc. Scoate-i pe un șervet absorbant. Servește-i calzi, cu smântână și dulceață sau fructe deshidratate.

Citește și:

Fusilli cu alune

Cele mai bune negrese

Supa de rosii din trei ingrediente

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.4/29.01.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Guliver/Thinkstock


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus