Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Minitarte cu cremă de vanilie (rețetă de post)

Minitarte cu cremă de vanilie (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

160 g făină

50 ml ulei

60 ml apă caldă

½ plic de praf de copt

sare

Pentru cremă:

500 ml lapte de soia

1 pachet de margarină

3-4 linguri de zahăr

6-7 linguri de amidon

esență de vanilie, fructe de sezon

sare, turmeric

Mod de preparare:

Cerne făina cu praful de copt, adaugă un pic de sare, uleiul, apa caldă și frământă câteva minute. Întinde aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, taie-l în bucăți și așază-le în formele de tarte. Dă la cuptor 10-12 minute sau până când capătă o culoare aurie, fără să se ardă. Lasă-le deoparte să se răcească.

Pentru cremă, pune pe foc mic laptele cu un praf de sare. Când s-a înfierbântat, adaugă margarina și zahărul. După ce s-au topit, pune amidonul cernut și amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe. Când ai obținut o cremă fină, adaugă un vârf de cuțit de turmeric (sau chiar mai puțin) pentru culoare și esență de vanilie pentru gust. Umple minitartele și lasă-le la răcit. Ornează cu fructe de sezon.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns