
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 160 g făină
• 50 ml ulei
• 60 ml apă caldă
• ½ plic de praf de copt
• sare
Pentru cremă:
• 500 ml lapte de soia
• 1 pachet de margarină
• 3-4 linguri de zahăr
• 6-7 linguri de amidon
• esență de vanilie, fructe de sezon
• sare, turmeric
Mod de preparare:
Cerne făina cu praful de copt, adaugă un pic de sare, uleiul, apa caldă și frământă câteva minute. Întinde aluatul pe masa de lucru presărată cu făină, taie-l în bucăți și așază-le în formele de tarte. Dă la cuptor 10-12 minute sau până când capătă o culoare aurie, fără să se ardă. Lasă-le deoparte să se răcească.
Pentru cremă, pune pe foc mic laptele cu un praf de sare. Când s-a înfierbântat, adaugă margarina și zahărul. După ce s-au topit, pune amidonul cernut și amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe. Când ai obținut o cremă fină, adaugă un vârf de cuțit de turmeric (sau chiar mai puțin) pentru culoare și esență de vanilie pentru gust. Umple minitartele și lasă-le la răcit. Ornează cu fructe de sezon.
Citește și:
- Colțunași cu cartofi (rețetă de post)
- Brioșe de ciocolată (rețetă de post)
- Cornulețe de post (rețetă de post)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF