Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Omleta spaniola

Omleta spaniola

Cu ceapa sau fara ceapa? Incearca aceasta delicioasa reteta de omleta spaniola. Sigur nu ai mai mancat asa ceva.

Ingrediente

700g cartofi
1 ceapa
100ml ulei de masline
8 oua
1 praf generos de sare
1 praf generos de piper

Mod de preparare

Curata cartofii si taie-i in felii rotunde, subtiri de jumatate de centimetru. Usca-i bine cu un prosop de bucatarie. Curata si toaca marunt ceapa.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si adauga cartofii. Asezoneaza, pune capacul si gateste usor timp de 10 minute fara sa lasi cartofii sa devina maro.

Adauga ceapa si gateste inca 10 minute cu capacul pus. Scurge apoi uleiul din tava si pastreaza pentru mai tarziu.

Bate ouale intr-un vas mare, apoi adauga cartofii calzi si ceapa. Lasa sa stea 10 minute.

Curata tigaia si adauga inapoi cateva linguri de ulei. Pune amestectul si amesteca pentru ca totul sa fie bine distribuit. Gateste timp de 15 minute la foc mic.

Afla mai multe AICI

Omletă pizza
Omleta mozaic
Cum faci omleta perfecta


Lasă un răspuns

Sus