Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > (P) Aroma sărbătorilor de acasă

(P) Aroma sărbătorilor de acasă

Nu-i așa că orice casă miroase mai frumos de sărbători? Nimic nu se compară cu parfumul cozonacilor, torturilor, prăjiturilor care de care mai arătoase și mai gustoase, toate făcute de mama și bunica…

Ce-ar fi sărbătorile fără miros de brad, de portocale și de prăjituri făcute în casă? Dr. Oetker e de părere că prăjiturile miros mai gustos, se fac mai cu spor și se savurează și mai bine într-o casă nouă. De aceea, în cadrul promoției de iarnă „Casă, dulce casă!”, premiul cel mare este un apartament în valoare de 50.000 euro, în orașul câștigătorului.

kv-iarna-2016-01

Ingredientele pentru prăjituri și decorațiunile Dr. Oetker au acum ambalaj promoțional, ce include un cod unic de participare. Trimite până pe 15 ianuarie 2017 codul prin SMS la 1878 (număr cu tarif normal în rețele­le Vodafone, Orange și Telekom) sau pe oetker.ro și vei fi înscrisă automat în cursa pentru Marele Premiu și pentru sute de alte premii, acordate tot prin tragere la sorți: – 107 premii zilnice (suport de tort sau set de tăvi de copt); – 15 premii săptămânale (robot de bucătărie sau mașină de făcut pâine). De asemenea, la trimiterea a 3 coduri unice pe par­cursul promoției, primii 2.500 de participanți primesc calitatea de membru al Desert-Club Dr. Oetker, comunitatea iubitorilor de prăjiturit. Aceștia beneficiază de două reviste Momente Dulci pe an și de produse și surprize de la Dr. Oetker.

Îți propunem câteva rețete cu ingrediente Dr. Oetker, ca să te bucuri o dată de minunatul desert și a doua oară de premiul câștigat!

Pavlova de sărbătoare

pavlova

Ingrediente

  • 5 albușuri
  • 300 g zahăr tos fin
  • 2 lingurițe cu amidon Gustin Dr. Oetker
  • 2 lingurițe cu oțet alb
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie Dr. Oetker
  • 2 plicuri cu spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Dr. Oetker
  • 300 ml lapte rece
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 200 g fructe roșii
  • 1 crenguță de rozmarin
  • zahăr pudră
  • sare

Mod de preparare

Încinge cuptorul foarte bine. Bate spumă albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Încorporează treptat zahărul tos, iar spre final adaugă amidonul, oțetul și esența de vanilie. Întinde bezeaua într-o tavă tapetată și dă-i o formă rotundă. Introdu tava în cuptor, redu flacăra la 140ºC și coace bezeaua aproximativ o oră, fără s-o îngălbenești. Închide aragazul, întredeschide ușa cuptorului și lasă bezeaua să se răcească în cuptor. Amestecă spuma de frișcă cu laptele și zahărul vanilinat și bate-o bine. Întinde-o deasupra bezelei, decorează cu fructe roșii proaspete și cerne deasupra puțin zahăr pudră. Înfige din loc în loc frunze de rozmarin și servește-o musafirilor.

Prăjitură cu mireasmă de Crăciun

mireasma_de_craciun

Ingrediente

  • 2 linguri cu zahăr (pentru caramel)
  • 170 g miere
  • 100 g zahăr
  • 120 ml lapte
  • 2 ouă
  • 60 g unt
  • 225 g făină
  • 1 linguriță rasă cu praf de copt Dr. Oetker
  • 1 lingură cu cacao Dr. Oetker
  • 2 linguri cu arome de Crăciun*
  • 1 borcan cu gem de prune
  • 1 linguriță cu Finesse Vanilie Bourbon Dr. Oetker

Pentru glazură:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu cacao Dr. Oetker
  • 2 linguri cu apă fierbinte

*Pentru amestecul de arome de Crăciun:

  • 2 linguri cu ghimbir pudră
  • 2 linguri cu scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de cuișoare măcinate
  • ½ linguriță cu nucșoară rasă

Mod de preparare

Caramelizează cele două linguri cu zahăr. Adaugă mierea, untul și cele două linguri cu arome de Crăciun. Ține pe foc cât să se omogenizeze amestecul. Lasă-l deoparte să se răcească. Pune apoi zahărul pudră, laptele și gălbenușurile. Cerne separat făina cu praful de copt și cacaua și adaugă-le în compoziție. Încorporează albușurile bătute spumă și toarnă totul într-o tavă de mărime potrivită, tapetată cu hârtie de copt. După 45-55 de minute, fă testul scobi­torii, scoate tava și las-o să se răcească. Taie blatul în trei părți și unește-le cu amestecul de gem de prune și vanilie Bourbon. Pentru glazură topește untul, adaugă zahărul, cacaua cernută și apa. Amestecă până la omogenizare și dă deoparte să se răcorească puțin, apoi toarnă peste prăjitura în straturi. Las-o se răcească și decorează cu felii de portocală, scorțișoară baton și steluțe de anason.

Tort cu frișcă și vișine îmbătate

tort_cu_frisca

Ingrediente

  • 9 ouă mari
  • 225 g zahăr
  • 170 g făină
  • 75 g cacao Dr. Oetker
  • 1 păstaie de vanilie Bourbon Dr. Oetker
  • sare
  • 200 g ciocolată

Pentru umplutură:

  • 600 g vișine decongelate
    (sau din compot)
  • 200 ml alcool de bună calitate
  • 1 linguriță cu vanilie de Madagscar Dr. Oetker
  • 100 g zahăr
  • 750 ml smântână de frișcă
  • 2 plicuri cu întăritor de frișcă Dr. Oetker

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Pune vișinele scurse într-un castron și acoperă-le cu alcool. Pentru blat, cerne împreună făina și cacaua. Bate spumă albușurile cu un praf de sare. Când spuma a deveni lucioasă și densă, adaugă treptat zahărul și miezul păstaii de vanilie. După ce zahărul s-a topit, adaugă gălbenușurile unul câte unul și, cu o lingură, încorporează amestecul de făină și cacao. Toarnă compoziția într-o formă de tort cu pereți detașabili. Coace 50-60 de minute sau până când scobitoarea-test iese curată. După ce s-a răcit, feliază în trei straturi. Bate frișca la mixer, adaugă zahărul pudră, vanilia și întăritorul. Unește blaturile de tort cu frișcă, peste care pui din loc în loc vișine alcoolizate. Unge tortul asamblat cu un strat fin de frișcă și acoperă-l cu ciocolată răzuită cu cuțitul. Decorează-l cu vișine, după gust și pricepere.

dr_oetker_logo

 

Credit foto: 123rf.com


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus