
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 500 g făină
• 300 ml apă
• 100 ml ulei
• 50 g drojdie
• ½ linguriță de sare
• ½ linguriță de zahăr
Pentru umplutură:
• 3-4 cepe
• 4 ciuperci mari
• cimbru, ulei
• sare, piper
Mod de preparare:
Freacă drojdia cu zahărul. Cerne făina într-un castron, pune în mijloc drojdia, uleiul și apa în care ai dizolvat sarea. Amestecă și frământă un aluat neted, elastic și potrivit de tare. Lasă-l să crească o oră la căldură.
Călește în puțin ulei încins ceapa și ciupercile tăiate mărunt. Ia de pe foc, potrivește gustul de cimbru, sare și piper.
Întinde aluatul și taie-l cu o formă. Pune în mijloc umplutură de ceapă și ciuperci și acoperă cu alt disc de aluat. Presează ușor marginile și prăjește pâinicile în ulei încins. Scoate-le pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Citește și:
- Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)
- O retete inedita: cartofi cu foi de dafin
- Prajitura de post cu morcov si mere
- Reteta de post: Crema de legume
- Rulada cu gem si crema de vanilie
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF