Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Pâinici cu ceapă și ciuperci (rețetă de post)

Pâinici cu ceapă și ciuperci (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

500 g făină

300 ml apă

100 ml ulei

50 g drojdie

½ linguriță de sare

½ linguriță de zahăr

Pentru umplutură:

3-4 cepe

4 ciuperci mari

cimbru, ulei

sare, piper

Mod de preparare:

Freacă drojdia cu zahărul. Cerne făina într-un castron, pune în mijloc drojdia, uleiul și apa în care ai dizolvat sarea. Amestecă și frământă un aluat neted, elastic și potrivit de tare. Lasă-l să crească o oră la căldură.

Călește în puțin ulei încins ceapa și ciupercile tăiate mărunt. Ia de pe foc, potrivește gustul de cimbru, sare și piper.

Întinde aluatul și taie-l cu o formă. Pune în mijloc umplutură de ceapă și ciuperci și acoperă cu alt disc de aluat. Presează ușor marginile și prăjește pâinicile în ulei încins. Scoate-le pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.

Citește și:

Focaccia cu rozmarin (rețetă de post) 

Împletită cu tofu (rețetă de post) 

Tarte cu cartofi (rețetă de post) 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus