Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Paste cu peste

Paste cu peste

Acesta este un preparat care s eface foarte repede, este simplu, gustos, merge la pranz, la cina… oricand. In plus este o mancare si ieftina si sanatoasa.

Ingrediente:

500 grame macaroane (sau orice alte paste ai)
400 grame ton in ulei (doua conserve)
O lingura de bulion
O ceapa
Sare si piper
Doi catei de usturoi
100 ml vin alb
Firmituri de paine  sau pesmet (circa doua linguri cu varf).

Preparare:

→ Fierbe macaroanele, scurge-le si spala-le sub un jet de apa rece;
→ Rastoarna tonul printr-o sita si lasa uleiul sa se scurga bine. Pune tonul intr-un bol, dar pastreaza uleiul din conserva.
→ Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul din conserva de ton. Adauga usturoiul taiat fin, apoi bulionul si tonul bucati. Poti folosi si ton maruntit si ton bucati, sau il poti marunti pe cel bucati, dupa cum iti place. Adauga vinul si lasa totul pe foc maxim zece minute.
→ Amesteca compozitia de peste cu macaroanele bine scurse. Rastoarna totul intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, presara pe deasupra firmiturile de paine (sau rade putin cascaval) si da totul la cuptor 15 minute.

Absolut delicios!


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus