
Originar din Elveția, Cordon bleu a apărut pentru prima dată într-o carte de rețete din 1949. Există numeroase versiuni ale acestui preparat, însă toate sunt la fel de delicioase și nu atât de greu de făcut precum ar părea.
Cordon bleu este potrivit atât pentru mesele festive, când vrei să îți impresionezi musafirii, cât și pentru un prânz de zi cu zi. Dintre toate rețetele, ți-o prezentăm pe preferata noastră, la care apelăm de fiecare dată.
Ingrediente (4 persoane)
- 2 bucăți de piept de pui
- 150 g cașcaval
- 100 g jambon
- 2 ouă
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de pesmet
- 50 g unt
- 150 g smântână
- 4 linguri de vin alb
- sare și piper după gust
Se taie pieptul de pui în două, obținând patru jumătăți care se bat cu grijă, până când se aplatizează suficient. Pe fiecare bucată se așază o felie de cașcaval și, peste ea, una de jambon.
Se rulează carnea în jurul umpluturii, se presează cu mâna, se presară sare și piper, apoi se lasă la frigider aproximativ 10 minute.
Apoi, se trece prin făină, ouă bătute și pesmet și se prăjește în unt încins. Pentru mai multă siguranță, poți prinde ruloul cu o scobitoare, astfel încât să nu se desfacă la prăjit.
Untul rămas după prăjire se diluează cu câteva linguri de vin alb și cu 150 g de smântână proaspată. Se presară un pic de sare și se dă într-un clocot, apoi se toarnă peste Cordon bleu.
- Sugestie de garnitură: Se consumă alături de cartofi la cuptor cu pătrunjel sau cu piure.
Sursă foto: Wikipedia