Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Pilaf cu carne de miel

Pilaf cu carne de miel

O reteta orientala, fia si extraordinar de usor de facut! Un pliaf cu carne si stafide. Un deliciu!

Ingrediente pentru pilaf cu miel

600 g carne de miel (pulpa sau spata), taiate cubulete
300 g orez
3 cepe
1 catel de usturoi
1 lingura bulion
100 g stafide
100 g migdale prajite
o legatura de marar
ulei de masline
sare

Preparare pentru pilaf cu carne de miel

→ Bucatelele de carne de miel se prajesc in ulei incins. Adauga usturoiul taiat fin si ceapa taiata mare si lasa totul sa se caleasca timp de cateva minute.

→ Adauga orezul si continua calirea, pana cand orezul devine auriu.

→ Adauga bulionul si, imediat ce mancarea incepe sa fiarba din nou, adauga apa sau zeama de carne, cat sa acopere orezul, plus un deget peste.

→ Fierbe mancarea la foc mic, amestecand din cand in cand, foarte usor, ca sa nu se sfarame orezul.

→ Spala stafidele si toaca migdalele prajite.

→ Cand mancarea este gata, adauga stafidele si migdalele. Amesteca usor si lasa mancarea 10 minute la cald, acoperita.

→ Inainte de a servi (fierbinte), adauga marar din belsug.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus