Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Piure de conopida

Piure de conopida

 

 

Vă ofer în schimb o reţetă de zile mari. Piure de conopidă. Să nu credeţi că este o conopidă fiartă şi strivită. Nu! Este o reţetă cu secrete şi detalii care transformă conopidă într-un regal, iar piureul de conopidă într-o garnitură de cinci stele. 

Ingrediente http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/11/13/piure-conopida-copy.jpg

O căpăţâna de conopida
Patru cartofi
100 de grame de caşcaval
Două linguri de seminţe de muştar
100 de grame de unt
O cană de lapte
Sare şi piper.

Preparare

→ Curată şi tăie conopidă în bucheţele.
→ Curată cartofii.
→ Pune conopidă şi cartofii la fiert în apa cu puţină sare, în vase diferite.
→ Pune laptele pe foc şi adaugă caşcavalul în lapte, tăiat în felii. Fierbe cu atenţie, la foc mic. Caşcavalul o să se topească în lapte şi se va dizolvă complet. Da deoparte şi adaugă untul.
→ Într-o tigaie neaderenţă pune o linguriţă de ulei şi rumeneşte bine seminţele de muştar.
→ Când conopidă şi cartofii au fiert bine striveşte-i cu un apărat pentru făcut piureul. Este foarte important să nu foloseşti mixerul, pentru că formă finală nu trebuie să fie o pastă cleioasă ci o cremă densă, aerată care să păstreze încă bucăţele fine ale legumelor folosite.
→ Adaugă laptele în care s-a topit caşcavalul şi untul. Trebuie să fie cald, dar nu fierbinte.
→ Pune sare şi piper. Poţi pune şi puţină nucşoară. Merge foarte bine şi cimbru uscat. Adaugă şi seminţele de muştar. Amestecă şi serveşte imediat.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus
\n