Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)

Plăcintă cu varză și praz (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

250 g făină

125 g margarină

60 ml apă rece

1 varză albă potrivită

2 fire de praz/1 ceapă albă

1 ardei gras roșu

2 linguri de ulei

verdeață

sare, piper

Mod de preparare:

Din făină, margarina rece, un praf de sare și apă, frământă un aluat și lasă-l la frigider măcar o jumătate de oră.

Între timp, toacă julien varza și prazul (sau ceapa albă) și taie ardeiul gras în cubulețe.

Încinge uleiul și călește legumele până când scade apa.

Potrivește gustul de sare și piper și lasă umplutura de legume să se răcorească. Presară verdeața tocată fin.

Împarte aluatul în două. Întinde o foaie în tava de tartă, așază umplutura de varză, praz și ardei gras și acoperă cu a doua foaie, răsucind marginea aluatului.

Crestează deasupra cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire și dă la cuptor 40-50 de minute.

 

Citește și:

Prajitura de post cu morcov si mere

Reteta de post: Snitel vegetal

Reteta de post: Crema de legume

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus