Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Placinta de cartofi dulci

Placinta de cartofi dulci

Trebuie sa incerci placinta de cartofi dulci! Este o combinatie pe care nu ai voie sa nu o faci, la tine in bucatarie, pentru ca, vorba vedetelor de televiziune nici nu stii ce pierzi!

Ingrediente pentru placinta de cartofi dulci

Trei cartofi dulci mai mari
100 de grame de unt
Doua linguri cu suc de lamaie
O lingurita rasa de pudra de nucsoara
O lingurita rasa de scortisoara
O lingurita rasa de sare
Trei oua mari
Patru linguri cu zahar (brun daca se poate, daca nu, nu)
Doua linguri de faina
300 de mililitri de lapte batut
O foaie de aluat pentru placinta, facut in casa sau gata cumparat.

Preparare pentru placinta de cartofi dulci

Curata cartofii dulci, taie-i in bucatele si coace-i in cuptorul incins bine, la foc moale pentru 30 de minute.

Cand sunt inca foarte fierbinti pune untul, un praf de sare si toate mirodeniile si trasforma totul in piure. Lasa sa se racoreasca bine, timp in care pregateste foaia. Unge o tava cu putin unt si aseaza aluatul in tava de tarta.

Cand piureul de cartofi s-a racorit bine adauga lapte batut si sucul de lamaie. Bate spuma ouale intregi impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adauga ouale spuma in piureul de carofi, omogenizeaza bine si rastoarna compozitia in gacoacea de aluat.

Coace placinta pentru 50 de minute la foc moale si serveste-o calda sau rece, simpla sau cu frisca ori sos dulce de iaurt (iaurt inspumat cu o lingurita de zahar, putin suc de lamaie si vanilie).

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus