Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Prajitura cu capsuni. Simplu, rapid si bun

Prajitura cu capsuni. Simplu, rapid si bun

Nu poate să treacă sezonul căpșunilor fără o prăjitură cu căpșuni. Este o simplă prăjitură cu căpșuni dar fantastic de simplu de facut si uluitor de gustoasă.

Ingrediente

100 de grame de unt, și încă puțin în plus, pentru uns tavă
200 de grame de făină
Un plic de praf de copt
Un vârf de cuțit de sare
200 de grame de zahăr, plus două linguri în plus
Un ou mare
100 mililitri de lapte
Esența de vanilie
400-500 de grame de căpșuni.

Un sfat: există tendința de a alege pentru prăjituri căpșunile mai mici, eventual cele lovite sau mai moi. Alege-le pe cele frumoase și întregi și pentru această prajitra. Vor face cu adevărat memorabilă prăjitură cu căpșuni.

Pasca cu mac

Preparare

→ Încinge foarte bine cuptorul.
→ Unge o formă rotundă care merge la cuptor (o tavă cu diametrul de 30 de centimetri este ideală, dacă este mai mare trebuie să  crești cantitățile), cu unt, inclusiv pe laterală.
→ Bate untul cu zahărul, până rezultă o cremă, circa 3-5 minute, cu mixerul.
→ Bate oul cu laptele până se amestecă complet. Adaugă esența de vanilie.
→ Amestecă făină cu praful de copt.
→ Combină cremă de unt cu oul bătut cu lapte, apoi adaugă făină treptat și amestecă încet până rezultă un aluat uniform, relativ moale.
→ Pune aluatul în formă pentru copt, așeza deasupra căpșunile, tăiate în jumătate și presară cât mai uniform două linguri de zahăr.
→ Coace prăjitură cu căpșuni primele zece minute la foc iute, apoi la foc mic pentru 40-50 de minute, până ce crește și se rumenește frumos.
→ Lasă prăjitură să se răcească în tavă înainte de a o tăia. Prăjitură cu căpșuni este delicioasă simplă, dar merge foarte bine cu frișcă.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus