Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)

Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

250 g făină albă

100 g făină integrală

120 g zahăr

270 g margarină

1 plic de praf de copt

100 ml apă

150-200 g gem

100 g fulgi de migdale

esență de vanilie, sare

Pentru sosul caramel:

80 g zahăr

60 ml apă

25 g margarină

½ linguriță de amidon

Mod de preparare:

Cerne făinurile și praful de copt într-un castron, adaugă un praf de sare și margarina frecată cu zahărul. Încorporează apa, esență de vanilie după gust și frământă aluatul. Întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra gemul și presară fulgii de migdale. Dă la cuptorul încins 30-40 de minute.

Între timp, pregătește sosul caramel. Pune pe foc zahărul și apa și lasă doar până când capătă culoarea chihlimbarului. Dă deoparte, adaugă margarina și amidonul și amestecă repede. Toarnă sosul caramel peste prăjitura scoasă din cuptor.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

2 thoughts on “Prăjitură cu gem și migdale (rețetă de post)

  1. FFF INTERESANT ! Multumim din suflet pentru retetele dvs.O zi buna cu realizari multe si frumoase !

Lasă un răspuns