Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura cu iaurt si lamaie. Un dulce simplu si bun, de vara

Prajitura cu iaurt si lamaie. Un dulce simplu si bun, de vara

Detaliul esential pentru aceasta prajitura cu iaurt si lamaie este faptul ca poate fi servita alaturi de fructe proaspete si diferite sosuri (ciocolata, vanilie sau fructe), sau alaturi de fructe confiate. Prajitura cu iaurt si lamaie merge de minune la cafea.

Ingrediente pentru prajitura cu iaurt si lamaie

O lamaie mare
300 de grame de iaurt
Patru oua
250 de grame de zahar
300 de grame de faina
Esenta de vanilie
Un praf de copt
Un varf de cutit de sare
100 de mililitri de ulei

Preparare pentru prajitura cu iaurt si lamaie

→Rade coaja de la lamaie si stoarce sucul. Separa albusurile de galbenusi. Bate galbenusurile cu zaharul pana rezulta o crema legata, iar zaharul se topeste complet. Adauga uleiul incet si amesteca bine. Incorporeaza iaurtul, coaja de lamaie, praful de copt si faina.

→Bate spuma albusurile cu o lingura, doua de suc de lamaie si incorporeaza-le in compozitia de baza. Coace prajitura intr-o tava clasica pentru aragaz (dar poate fi pusa si in tavi de de cozonac), unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, timp de 45-50 de minute.

→Se taie in bucatele, dupa inspiratie, cand s-a racit si se decoreaza cu coaja de lamaie. Poti servi prajitura simpla sau cu sosuri de fructe sau ciocolata sau alaturi de fructe proaspete.

Prajitura cu iaur si lamaie este un dulce delicios si foarte aromat.

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus