
De Crăciun, cu siguranță vrei să-ți răsfeți invitații cu deserturi delicioase, arătoase, dar și destul de ușor de pregătit. Cu atât mai mult când ai la îndemână câteva produse care îți scurtează timpul de stat în bucătărie. Iară sugestiile noastre de rețete cu care vei rămâne în amintirea oaspeților!
Ai nevoie de:
- 260 g făină
- 2 lingurițe rase cu condimente pentru turtă dulce Dr. Oetker
- 30 g mac
- 5 g bicarbonat de sodiu alimentar Dr. Oetker
- 2 g praf de copt Dr. Oetker
- 113 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 110 g zahăr brun
- 50 g zahăr tos alb
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 120 ml (sau 130 g) melasă
- 240 ml lapte, la temperatura camerei
- 50 g ciocolată neagră
- 2 g sare
Pentru decor:
- decorațiuni Dr. Oetker
- glazură cu gust de ciocolată neagră Dr. Oetker
Amestecă într-o cană laptele cu macul și lasă-l deoparte. Într-un vas, cerne făină cu praful de copt, bicarbonatul, sarea și condimentele Dr. Oetker. Separat, freacă untul cu zahărul alb și brun până obții o cremă aerată, spumoasă. Încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare. La final, adaugă melasa, amestecă, și apoi ingredientele uscate și laptele cu mac. La final, încorporează ciocolata mărunțită. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace 30-35 de minute sau până scobitoarea-test iese curată. Lasă să se răcorească în tavă. Între timp, pregătește glazura conform instrucțiunilor de pe plic și toarn-o peste blat. Presară decorațiunile dulci și lasă 1-2 ore până în momentul tăierii.
Text: Mariana Fătulescu
Foto: Guliver/Stockfood