Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Prajitura cu multa ciocolata

Prajitura cu multa ciocolata

Trebuie sa incerci si tu aceasta prajitura cu multa ciocolata care se combina foarte bine cu fructe de sezon.

Ingrediente pentru prajitura cu multa ciocolata:

250 g ciocolată neagră cu 72% cacao, tocată mărunt
250g unt nesărat, dedurizat, clarificat
unt pentru uns forma
4 ouă
220g zahăr pudră
70g linguri făină
făină pentru tapetarea formei de tort
150 g de zmeura proaspătă
zahăr pudră pentru ornat

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C (numărul 6), 356 grade F.
Se ia o forma de tort, nu mai mare de 22 cm / 9 inchs în diametru, se unge cu unt și se tapetează cu făină. Topiți ciocolata la bain marie, într-o oală dublă de topire. Această metodă de preparare prezintă avantajul de a evita un transfer de căldură prea brusc.
Într-un castron, bateți untul dedurizat cu zahărul, până când zahărul se omogenizează bine cu untul și se topește definitiv. Se adaugă ouăle, unul cate unul. Amestecați continuu.
Compoziția rezultată se pune peste ciocolata topită. Se amestecă ușor cu o spatulă. Adăugați și făina ploaie.
Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă jumătate din aluat în forma de tort. Se pune 2/3 din zmeură peste aluat, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Se uniformizează bine cu o spatulă partea de sus a tortului.
Gătiți pentru 35 de minute în cuptorul preîncălzit.

Afla ultimele detalii ale acestei prajituri AICI

Citeste si:


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus