Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Prajitura fructata, un desert usor si parfumat

Prajitura fructata, un desert usor si parfumat

Prajitura fructata este un desert racoritor si foarte gustos, care nici nu se prepara greu. Iata reteta.

Ingrediente

  • 2 – 3 mandarine
  • 2 – 3 piersici din compot
  • 200 ml de compot de piersici
  • 250 g brânză de vaci
  • 150 ml smântână dulce
  • 4 – 5 linguri de zahăr pudră
  • 25 g unt
  • 200 g pişcoturi
  • 1 linguriţă de praf de gelatină

Citeşte şi Găluşte cu prune

Pentru decor

  • 100 ml compot de piersici sau suc de mandarine
  • 10 g gelatină

Citeşte şi Placinta cu mere si branza de vaci

Mod de preparare

  1. Într-un castronel, pune gelatina să se hidrateze în 2 – 3 linguri de compot de piersici.
  2. Separat, mixează brânza de vaci cu zahărul pudră şi untul până când obţii o cremă omogenă. Adaugă gelatina dizolvată la bain-marie şi jumătate din fructe tăiate felii. La final, încorporează smântâna dulce bătută bine.
  3. Tapetează fundul unei forme cu pişcoturi înmuiate în compot de piersici. Răstoarnă compoziţia de brânză şi fructe şi lasă la rece 30 de minute.
  4. Scoate forma din frigider şi aşază deasupra felii din fructele rămase. Acoperă cu gelatina pentru decor, hidratată în compot de piersici şi dizolvată la bain-marie. Lasă la rece alte două ore.

Aşteptarea merită, deoarece prăjitura fructată este un desert delicios!

Imagine de yoyolang de la Pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns