Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Prajitura „Milady”, un desert delicios

Prajitura „Milady”, un desert delicios

Prajitura „Milady” este un desert delicios si rapid! Se face usor, iar gustul te cucereste pe loc.

Blat cacao:
5 albusuri
150 g zahar
50 ml ulei
100 ml lapte
135 g faina
25 g cacao
1 plic praf de copt
1 lg esenta de rom
12 piscoturi
200 ml cafea indulcita pentru insiropat blatul

Crema:

100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
300 ml lapte
30 g amidon alimentar
1 plic gelatina granulata (10 g)
300 ml frisca lichida

Decor :
ciocolata rasa

Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul , mixand pana se topeste ,uleiul treptat, laptele, esenta de rom, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (incorporate cu o lingura).

Compozitia o intindem intr-o tava (23-35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea asezam piscoturile Le apasam putin pentru a intra in compozitie, apoi dam tava la cuptor.

Crema : intr-o craticioara, punem ciocolata alba si 150 ml frisca lichida. Asezam pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora. Dupa ce o luam din frigider o mixam, pana se ingroasa putin. Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o turnam peste crema obtinuta. Omogenizam si lasam deoparte.

Afla restul detaliilor legate de modul de preparare al prajiturii, AICI


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus