Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Praz umplut cu piept de pui

Praz umplut cu piept de pui

Dacă ești amatoare de praz, îți recomandăm să folosești această legumă populară și într-o rețetă de aparte! Ies foarte gustoase și nu sunt deloc costisitoare.

Porții: 4

Calorii: 355

Timp: 75 minute

Dificultate: simplă

Preț: 25 lei

Ingrediente

4 fire de praz mai groase
500 g piept de pui
1 felie de franzelă
2 ouă
2 cepe
500 ml suc de roșii
1 cană de ulei (200 ml)
1 legătură de mărar
1 lingură de făinăsare
piper după gust

Mod de preparare

Taie prazul în bucăți de 7-8 cm, opărește-l câteva minute. Scurge bucățile de praz. Scoate miezul prazului cu coada unei linguri de lemn. Împinge cât să lași 2-3 fire exterioare.

Călește ceapa în ulei. Dă carnea prin mașina de tocat de două ori. Înmoaie franzela, stoarce-o bine de apă. Amestecă toate ingredientele cu ou, mărar tocat, sare, făină și piper.

Umple cu grijă foile de praz cu această compoziție. Călește prazul umplut într-o cratiță cu ulei și acoperă cu sucul de roșii. Lasă pe foc 30 de minute, potrivește de sare, apoi lasă 10-15 minute la foc redus. Poți servi sarmalele cu smântână.

Sugestie: Dacă ții post, poți pregăti această rețetă înlocuind carnea de pui cu ciuperci și orez (în cantități egale).

Citește și:

Mâncare ușoară, de seară

Ciorba de legume

Din retetele bunicii

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.5/05.02.2015
Autor: Burda România
Sursa foto:Butrda România


Lasă un răspuns

Sus