Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)

Pui umplut cu orez aromat (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

1 pui măricel

¾ cană de orez

3 căni de supă clară
de legume (sau apă)

200 g ciuperci

1 ardei gras roșu mic

2 cepe

2 lingurițe de chimen

100 ml vin alb

sare

piper

unt

ulei

boia

miere (facultativ)

Mod de preparare:

Taie mărunt cepele și ardeiul, curăță ciupercile și feliază-le. Încinge 50 g de unt și înăbușă ceapa. Adaugă ciupercile și, după ce s-au sotat, pune ardeiul și jumătate din vin. Adaugă sare și piper, jumătate din chimen (tras în tigaie separat), apoi lasă la scăzut.

Separat, spală orezul în mai multe ape reci și pune-l la fiert în supa de legume, dar lasă-l doar jumătate din timpul necesar preparării. Scurge-l și păstrează sosul rezultat.

Umple puiul cu orezul amestecat cu legume și așază-l într-o tavă. Pregătește un sos din două linguri de ulei, o linguriță de boia (amestec), una de miere (facultativ) și restul de chimen. Unge puiul foarte bine. Toarnă în tavă vinul amestecat cu sosul de la orez și dă la cuptor pentru 60-70 de minute, stropind carnea cu sos.

Citește și:

Friptură de porc cu sos de fructe și vin (rețetă de Paște)

Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns