
Îți dorești să prepari mai multe rețete vegane, dar ai rămas în pană de idei? Această rețetă de clătite cu cartofi se prepară ușor și rapid, iar rezultatul este crocant pe exterior, moale și fin pe interior și foarte, foarte delicios!
Ingrediente
3 cartofi galbeni sau roșii, rași
1/2 ceapă dată prin răzătoare
1/2 cană făină
2 cepe verzi tocate
2 căței de usturoi tocați
1 jalapeno tocat (opțional)
1 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
1/4 linguriță de praf de copt
ulei vegetal
Mod de preparare
Amestecă totul bine într-un castron mare. Consistența ar trebui să fie umedă și moale.
Pregătește clătitele astfel: împarte amestecul în mai multe părți egale și fă din ele chiftele pe care le aplatizezi (dându-le o formă de turtiță)
Adaugă 1 lingură de ulei într-o tigaie mare și pune pe foc mediu-mare. Când este fierbine, pune câte o chiftea în tigaie. Când fundul este auriu, întoarce–o pe partea cealaltă.
Repetă cu tot amestecul până îl termini și scurge clătitele pe un prosop de hârtie.
Poftă bună!
Citește și: Plăcintă de cartofi dulci
Citește și: Musaca de cartofi cu ciuperci
Sursă foto: It Doesn’t Taste Like Chicken
Dupa cum arata alea nu sunt „clatite” asa cum le stim noi, poate „americane”…