Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cum se prepară cel mai bun sos pesto

Cum se prepară cel mai bun sos pesto

reteta sos pesto

Perfect pentru paste, salate, sandwich-uri, pizza, dar și fripturi, sosul peste este delicios și versatil. Originar din Genova, Italia, este foarte popular încă din Roma Antică, deși rețeta a evoluat în timp.

Deși îl poți găsi în orice supermarket, știm că versiunile homemade sunt cele mai delicioase, atât la sosuri, cât și la orice alte preparate culinare. În plus, sunt mai proaspete și sănătoase!

Iată cum se prepară cel mai bun sos pesto:

Ingrediente

3 căni de frunze proaspewte de busuioc
1 1/2 căni de nuci de pin tocate
4 căței de usturoi decojiți
1/4 cană Parmezan ras
1 cană ulei de măsline
sare și piper după gust

Mod de preparare

Mixează bine la blender frunzele de busuioc, nucile, usturioul și Parmezanul. Toarnă încet uleiul în timp ce mixezi. Adaugă sare și ppiper după gust.

Dacă vrei să experimentezi, poți folosi migdale în loc de nuci de pin și/sau să adaugi și câteva frunze de mentă.

Mai există și sos pesto roșu, unde se adaugă roșii, iar cantitatea de busuioc este mai mică.

 

Citește și: Cea mai simplă rețetă de sos Alfredo

Citește și: Sosuri delicioase pentru salate de vară

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus