Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > 3 rețete delicioase cu quinoa

3 rețete delicioase cu quinoa

retete quinoa

Această sământă a devenit populară în România abia relativ recent, deși este cultivată în lume de peste 4000 de ani.

Așa cum scriam în acest articol, printre beneficiile acestui superaliment se numără:

este bogată în vitamina B9, care întârzie îmbătrânirea creierului;
ține sub control diabetul, normalizând cantitatea de zahăr din sânge;
ajută la reglarea problemelor de constipație și balonare;
conține proteine mai ușor de digerat decât cele din carne;
este o sursă incredibilă de calciu, mai ușor de asimilat decât mineralul din lapte;
conține fibre, ce ajută la prelungirea senzației de sațietate, controlează poftele, menține sub control greutatea și, nu în ultimul rând, îmbunătățește digestia

Iată 3 rețete simple și gustoase cu quinoa pe care le poți încerca:

Tabbouleh cu quinoa

Ingrediente (4 porții)

3 căni de quinoa albă fiertă și răcită
1 1/2 cești pătrunjel
1 cană de frnze de mentă tocate
1/4 ceașcă arpagic
250 gr roșii cherry tăiate
1 lingură de coajă de lămâie rasă
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
brânză feta (opțional)
pită pentru servire

Mod de preparare

Se pun într-un castron quinoa, pătrunjel, mentă, arpagic, roșii și coajă de lămâie și se amestecă.

Într-un bol mic se amestecă zeama de lămâie, uleiul, sarea și piperul. Se toarnă peste salată și se amestecă din nou.

Se adaugă brânză feta sfărâmată (opțional) și se servește cu pită.

Zucchini umpluți cu quinoa

Ingrediente (4 porții)

1/2 cană quinoa clătită
4 zucchini medii
400 gr fasole cannellini clătită
1 cană de roșii cherry
1/2 ceașcă migdale tocate
2 căței de usturoi tocați
3/4 ceașcă parmezan ras
4 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius.

Într-o cratiță mare, combină quinoa și 1 cană de apă și adu la fierbere. Redu căldura la o temperatură medie, acoperă și fierbe până când quinoa este gata și apa absorbită (aproximativ 15 minute).

Între timp, taie zucchini în jumătate pe lungime și scoate semințele. Aranjează jumătățile într-un vas mare de copt.

Amestecă quinoa cu fasolea, roșiile, migdalele, usturoiul, jumătate ceașcă de parmezan și 3 linguri de ulei.

Pune amestecul în zucchini, apoi pune deasupra restul de parmezan și ulei. Acoperă cu o folie și coace până când dovlecelul este fraged (aproximativ 30 de minute). Apoi, scoate folia și mai lasă la cuptor 8-10 minute, până devine auriu.

Salată caldă de legume

Ingrediente (4 porții)

0,5 kg morcovi tăiați pe lungime în bucăți de 3-4 cm
0,5 kg ciuperci shiitake
3 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
2 linguri zeamă proaspătă de lămâie
1 lingură cimbru
1 cană quinoa
110 gr baby spanac
1/4 cană fistic copt tocat

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius.

Amestecă morcovii și ciupercile și stropește cu 2 linguri de ulei, sare și piper după gust. Pune într-o tavă pe foi de copt.

Coace legumele 20 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la 10 minute, apoi stropește cu zeamă de lămâie și cimbru.

Între timp, gătește quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet.

Împarte spanacul în farfurii și pune deasupra quinoa și legumele calde. Presară fistic și stropește cu o lingură de ulei.

Poftă bună!

 

Citește și: Curry cremos cu Cashew

 

Surse foto: iStock, Pinterest

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus