Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Salate de vara. Simplu, bun si sanatos

Salate de vara. Simplu, bun si sanatos

Vara, salatele de vară sunt felul principal de mancare. Combinațiile între legume și dressinguri gustoase fac din salatele de vara cea mai bună alegere. Toate aceste salate de vară pot fi o masă în sine alaturi de o felie de pâine ușor prăjită sau câțiva biscuiți sărați ori alături de crutoane din pâine.

Iată cele mai bune rețete și cele mai apetisante salate de vară

Macaroane cu legume crude. Fierbe conform intrucțiunilor macaroane, în apă cu sare. Scurge-le și clăteștele cu apă rece. Combină o lingură de maioneză, cu o lingură de oțet balsamic, o linguriță de muștar, sare, piper și un vârf de linguriță de zahar. Omogenizează bine. Adauga morcov cubulete, ardei gras verde, ardei iute și telină bucățele. Combină toate acestea într-un bol, amestecă și lasă la frigider pentru 3-4 ore. Se servește rece.

Salată de castravete. Taie un castravete și o ceapă în felii subțiri. Amestecă o lingură de oțet basamic, o linguriță de zahăr și trei linguri de apă împreună într-o cratiță și încălzește-le până la fierbere pe aragaz. Toarnă acest sos peste castraveți și ceapă. Adaugă mărar proaspăt, amestecă bine și ține la rece o oră.

Salată de broccoli. Taie broccoli în bucăți mici. Amestecă cu ceapă tăiată în felii subțiri și adaugă o mână de nuci pisate și o mână de stafide rehidratate. Pune peste ingrediente un sos făcut dintr-o lingură de iaurt, o lingură de maioneză, o linguriță de oțet, o linguriță de zahăr, sare și mult piper. Pune sosul, amestecă, acoperă cu o folie și lasă la rece pentru cel puțin o oră.

Salată de fasole boabe. O cutie de fasole fiartă, se scurge bine de apă. Dă prin răzătoare doi castraveți, taie două rosii bucățele și o ceapă în felii fine si amesteca toate împreună. Combină sucul de la o lâmâie cu trei linguri de ulei și pune sosul peste legume. Ține la rece pentru două ore. Cînd servești adaugă sare, piper, praf de usturoi și branză feta mărunțită.

Salată de varză. Toacă varza mărunt, adaugă o ceapă mare tocată foarte fin. Amestecă o linguriță de zahăr, o lingură de muștar, două linguri de ulei, o linguriță de oțet balsamic, o linguriță de cimbru uscat, sare, piper, dpuă linguri de apă și semințe de țelină într-o cratiță. Încălzește totul timp de 3 minute. Lasă sosul să se răcească apoi pune-l peste varză. Lasă la rece pentru 2-3 ore.

rticol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus