Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Savori mediteraneene

Savori mediteraneene

Clima caldă și blândă a țărmurilor Mediteranei se oglindește în ingredientele acestor rețete absolut spectaculoase prin simplitate și gust, ușor de pregătit celor dragi și, mai ales, celui adorat.

Quiche cu rosii cherry

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutură:

  • 300 g roșii cherry
  • 250 ml smântână
  • 2 ouă
  • 100 g brânză
  • oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Taie untul în cubulețe și lasă-l la temperatura camerei să se înmoaie. Cerne făina într-un castron, adaugă untul, oul și un praf de sare. Frământă un aluat neted, împăturește-l într-o folie și lasă-l la rece o oră.
  2. Întinde aluatul în tava de quiche, înțeapă-l cu furculița și dă-l la cuptor, la 180 de grade, pentru zece minute.
  3. În acest timp, spală și șterge roșioarele. Bate smântâna cu ouăle, un praf de sare și piper.
  4. Împrăștie roșiile cherry pe aluatul precopt, toarnă deasupra amestecul de smântână, presară brânza rasă și oregano (uscat sau proaspăt).
  5. Dă la cuptorul înfierbântat pentru 15-20 de minute. Porționează și servește quiche-ul rece sau cald, cu roșii cherry.

Inele de calamar pane

Ingrediente

  • 500 g inele de calamar
  • 2 ouă
  • făină de orez (sau de grâu)
  • sare
  • piper
  • lămâie
  • ulei de prăjit

Mod de preparare

  1. Dacă sunt calamari proaspeți, curăță-i și taie-i în inele groase de 1cm. Dacă sunt congelați, lasă-i la dezghețat în frigider sau într-un castron cu apă rece, apoi la scurs într-o strecurătoare.
  2. Bate ouăle cu sare și piper după gust, apoi încorporează făină de orez cât să semene compoziția cu cea de clătite (fină și un pic mai consistentă).
  3. Trece inelele de calamar prin făină, apoi prin aluat. Pune-le cu atenție în uleiul foarte bine încins și rumenește-le cât să prindă o crustă apetisantă.
  4. Servește inelele de calamar după preferință, cu lămâie sau sos de usturoi.

Paella

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 600 ml supă de pasăre
  • 150 g carne de pui
  • 100 g midii
  • 150 g fructe de mare
  • 100 g pește alb
  • 1 ardei iute
  • 130 ml vin alb
  • 1 ceapă
  • 150 g roșii cherry
  • 50 g mazăre
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lămâie
  • piper în patru culori
  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • șofran
  • sare

Mod de preparare

  • Taie carne de pui în cubulețe, pune sare și piper după gust.  Înăbușă în ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, adaugă carnea.
  • Spală midiile și porționează peștele, mărunțește ardeiul. Pune totul peste carnea de pui și călește-le împreună. Adaugă vinul și lasă pe foc 10-15 minute.
  • Când lichidul aproape s-a  evaporat, pune orezul, amestecă și toarnă supa clară de pui. Adaugă fructele de mare, un praf de sare și șofran, frunza de dafin, mazărea și roșiile cherry tăiate.
  • Stropește paella cu zeama de lămâie și las-o pe foc până ce orezul e fiert al dente. Servește paella cu pătrunjel proaspăt și un pahar cu vin alb.

 

 

Articol preluat din ediția de iulie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia


Lasă un răspuns

Sus