Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Sufleu de vanilie

Sufleu de vanilie

Inventat de bucătarii francezi, sufleul este o spumă coaptă, care are la bază combinaţia dintre ouă şi făină. Secretul absolut pentru un sufleu de vanilie reușit: albuşurile bătute foarte-foarte bine și aroma veritabilă de vanilie. Sufleul de vanilie este unul din cele mai bune şi mai fine sufleuri, iar prepararea este destul de simplă.

Ingrediente pentru sufleu de vanilie

Un litru de lapte dulce
100 de grame de făină
250 de grame de zahar
8 ouă
Un praf de sare şi (obligatoriu) un baton de vanilie veritabil.

Sufleu de caise si piersici

Prepararea

→ Începe prin a freacă gălbenuşurile bine cu un praf de sare şi cu tot zaharul. Adaugă făină şi amestecă mai departe. Apoi adaugă laptele rece în care ai amestecat toate seminţele dintr-un baton de vanilie.
→ Pune totul pe foc mic şi amestecă bine, până se îngroaşă atât cât să se îmbrace lingura. Dă deoparte şi lasă să se răcească bine.
→ Bate albuşurile spumă, foarte bine, şi încorporează-le încet, cu mişcări de sus în jos.
→ Toarnă compoziţia într-o formă cu pereţii groşi, unsă cu unt şi tapetata cu făină, şi bagă sufleul la cuptor, la foc potrivit circa 30 de minute.
→ Pudrează sufleul, când îl scoţi din cuptor cu zahăr pudra parfumat cu vanilie.

Sufleurile se lasă, la 10-20 de minute din momentul în care au fost scoase din cuptor, deci așa se poate întâmpla și cu acest sufleu de vanilie, pentru că temperatură ridicată este a ”secretul” care le face să stea umflate. În consecinţă trebuie servit imediat ce a fost scos din cuptor.

Sursa foto: freedigitalphotos.net/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus