Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Supa crema de conopida. Un deliciu de vara

Supa crema de conopida. Un deliciu de vara

Supa cremă este mereu o soluție perfectă, iar supa de conopida se înscrie printre cele mai bune supe de vară. În plus este foarte gustoasă, foarte sănătpasă și este perfectă pentru prânz și cină.

Ingrediente pentru supa crema de conopidă

O conopidă mare
Doi cartofi (poti folosi și cartofi dulci )
O ceapă mare
Trei fire de praz (doar partea alba)
25 grame unt
Patru linguri cu ulei de măsline
600 mililitri lapte lapte
Trei linguri cu smântână
6 felii de bacon
50 grame de brânză usacta rasă fin
Patrunjel, sare, piper alb

Preparare pentru supa cremă de conopidă

→ Într-o oală, topește untul și adaugă uleiul. Pune ceapa si prazul tocate marunt. Pune puțină sare și acoperă. Lasă pe foc mic 5 minute pana ce legume se înabușă și se înmoaie.
→ Cartofii se pun la fiert într-un litru și jumătate apa și când începe apa să fiarba se adauga conopida tăiată în bucațele. Acoperă și lasă să fiarbă bine.
→ Cand conopida este bine fiartă se adaugă ceapa și prazul călite, cu tot cu sosul lăsat de acestea. Se fierbe totul înca câteva minute, în oala acoperită cu capac.
→ Cu un blender vertical transformă totul în crema.
→ Laptele se pune pe foc, se adauga smantana și branza rasa. Când clocotește adauga amestecul peste supa cremă.
→ Potrivește de sare și pune piper alb. Gata!

Rumenește bucățile de bacon, scurge exesul de grasime si serveste supa cu bucațelele de bacon, după ce pui puțin ulei de măsline și pătrunjel.

Cum pregatesti supa perfecta
Supa de rosii din trei ingrediente
Supă crema de dovleac

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus