Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Supa crema de praz

Supa crema de praz

Supa crema de praz este vedeta sezonului. Fina, aromata, gustoasa si sanatoasa. In plus poate avea o varianta picanta, una simpla si una duclce. Supa crema de praz se combina foarte bine cu sosul de ardei, iute sau dulce sau pur si simplu cu ardei suculent crud, sau copt.

Sosul de ardei se prepara simplu, in blender. Combina un ardei gras rosu cu o lingurita de miere, sare, piper si cateva linguri de sus de rosii si o lingura de ulei de masline. Adauga, dupa gust, gimbru, putin usturoi sau frunze de rozmarin. Poti adauga si un ardei iute pentru o varianta picanta. Sosul este excelent ca atare sau adaugat la final in supa crema de praz.

Ingredientele pentru supa crema de praz

– 500 g de praz;
– 100 g de cartofi;
– un catel de usturoi;
– 50 g de ceapa uscata;
– sare;
– o lingura de smantana
– o cana de lapte
– 2-3 linguri cu ulei, verdeata (ideal cimbrul proaspat).

Preparare:

Toaca marunt prazul atat partea alba cat si cea verde si caleste-l putin cu ceapa si usturoiul in ulei, pana devin usor sticloase.

Pune la fiert un litru si jumatate de apa. Pune catoful si laptele. Cand incepe sa clocoteasca aduga prazul calit cu ceapa si tot sucul lasat de legume.  Pune si cimbrul propaspat (fara crengute), acopera si lasa sa fierba la foc mic 15 minute.  paseaza totul cu un blender si adauga sare, piper si smantana pentru gust si o imagine perfecta. Pune cimbru uscat si serveste cu o lingura de sos de ardei sau cu ardei gras rosu tocat marunt si crutoane sau paine cu usturoi.

Citeste si:

Praz umplut cu piept de pui
Ceapa, praz si usturoi
Tarta cu praz si ciuperci

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus