Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Supa de caise. Rasfat culinar de vara

Supa de caise. Rasfat culinar de vara

Supa de caise este unul din răsfățurile de vară. Trebuie să o încerci pentru că este cu totul și cu totul specială. Este o supă de vară, lejera și sănătoasă, pe care o poți mânca rece și care te va însenina și binedispune.  Caisele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, iar vară sunt absolut ideale pentru bogăția de vitamine (mai ales vitamină A) și minerale (calciu și potasiu) pe care le conțin. Supa de caise păstrează toate aceste beneficii. Pentru șase-opt porții.

Ingrediente

Doi morcovi potriviți
15 caise mari și coapte
Două linguri cu miere
O linguriță de scorțișoară și piper proaspăt măcinat, un vârf de cuțit de sare
Două linguri de ulei
Un pahar de vin alb.

Preparare

→ Începe prin a curată morcovii. Da-i prin răzătoare și călește-i în ulei încins. Pune puțină sare.
→ Când s-au înmuiat adaugă mierea de albine, scorțișoară și după ce totul ajunge iar să fiarbă, stinge cu vinul alb.
→ Lasă alcoolul să se evapore și adaugă caisele tăiate în bucățele (sau felii). Pune două-trei căni de apa și fierbe totul împreună pentru 10 minute.
→ Folosește un blender vertical și transformă totul în cremă. Adaugă mentă proaspăt tocată și, dacă supă este prea groasă pentru gustul tău, poți pune puțin lapte. Servește supa de caise rece, simplă. Este perfectă!

PS Este in buna regula combinatia fierbinte cu miere. Temperatura amestecului este undeva în jur de 50-70 de grade. Și oricum ideea ca mierea devine toxica prin tratare termică este un mit! Mierea nu este toxica, nici pusă în ceaiul cald sau fierbinte, nici dacă este folosită în aluaturi, pentru a fi coaptă.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus