Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Supa de iarna cu legume

Supa de iarna cu legume

Supa de iarna cu legume este o binefacere pe care nu ti-o poti refuza. De ce te indemn sa incerci o reteta de supa cu legume? Vorba aia, cine nu stie sa faca o supa de legume. Afla ca aceasta supa de iarna cu legume este atat de buna, atat de gustoasa si atat de speciala incat merita sa urmaresti reteta si sa o pregatesti. Chiar si a face supa de iarna cu legume este o placere! Ingredientele sunt pentru patru portii normale.

Ingrediente pentru supa de iarna cu legume

O lingura de ulei de masline
Patru cepe rosii (de preferat rosii, pentru gust si culoare)
Doi catei de usturoi
Un morcov mare sau doi mai mici, tocati marunt
O radacina mica de telina si frunze de telina
Doua fire groase de praz
300 de grame de fasole boabe gata fierte (rosii, albe sau negre) dupa gustul tau
Doua frunze de dafin
Doua lingurite de oregano tocat sau maghiran
100 de grame de sunculita taraneasca afumata (veritabila, din piata)
Un ou si o cescuta de lapte
O mana de patrunjel proaspat
Sare si piper

Preparare

→ Taie sunculita in felii subtiri si mici. Pune-le intr-o tigaie neaderenta si rumeneste-le bine. Cand sunt gata scoate-le pe un servet absorbant.
→ In grasimea ramasa pune o lingura de ulei de masline si caleste ceapa, tocata marunt. Adauga usturoiul maruntit bine, cand ceapa e calita si apoi prazul tocat in feliute subtiri si maruntit (cu tot cu partea verde, maruntita).
→ Pune la fiert intr-un litru jumatate de apa morcovul si telina, tocate bucatele, impreuna cu frunzele de dafin.
→ Cand morcovul si telina sunt fierte bine adauga ceapa, usturoiul si prazul calite cu tot cu sucul lasat.
→ Adauga boabele de fasole si fierbe totul, la foc mic cu capac pe oala, circa 10-15 minute.
→ Pune frunzele de telina tocate marunt, adauga oragano si mai fierbe cinci minute. Da deoparte.
→ Bate oul bine adauga laptele si vreo doua linguri de apa rece si rastoarna totul, dintr-o data, in supa de iarna cu legume.

→ Amesteca, potriveste de sare si pune piper negru macinat proaspat (circa o lingurita rasa)
→ Pune patrunjelul si sunculita rumenita.
→ Serveste cu paine calda si, daca vrei, cu smantana.

Idei bonus pentru supa de iarna cu legume

Poti sa inlocuiesti fasolea boabe cu mazare sau carofi.
Poti pune mai multe legume daca preferi o supa mai densa.
Smantana poate fi inlocuita cu o cana de lapte batut. Pune mai inainte laptele batut apoi oul batut si amestecat cu putina apa rece.
In loc de sunculita poti sa folosesti si slanina afumata, bine rumenita inainte sau, daca ai, o mana de jumari!

Sursa foto: pixabay.com

 

 




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus