
Supa de telina cu pere se pregateste repede, iar perele, acum pe toate drumurile, sunt numai bune pentru a se combina cu telina proaspata. Supa este foarte buna si rece si calda.
Ingrediente: patru cepe mici, doi catei de usturoi, o bucata de ghimbri, cat degetul mare, o radacina de telina mare (circa 700-800 de grame), patru pere mari, un litru de supa de legume, cateva fire de patrunjel proaspat si o mana de frunze de telina, un galbenus de ou, un pahar de lapte, ulei, sare si piper.
Preparare: incinge putin ulei intr-o oala, si adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Caleste cateva minute, apoi pune ghimbirul dat prin razatoare fina. Continua sa calesti, la foc mic cinci minute, pana se inmoaie toate, dar fara sa se rumeneasca.
Adauga telina data prin razatoare si perele taiate in bucatele mici si supa de legume (pregatita din concentrat de supa de legume, desi merge si cu apa simpla), si lasa totul sa fiarba, la foc mic, cu capac, timp de 20-30 minute.
Pune supa si continutul, intr-un blender si lichefiaza totul. Supa se aseaza din nou pe foc, sa mai ajunga o data in clocot, apoi se da deoparte si se adauga un pahar mic de lapte amestecat cu un galbenus de ou. Potriveste de sare si piper, si serveste supa decorata cu frunze de patrunjel si de telina tocate foarte marunt, alaturi de felii d epaine prajita unse cu foarte putin unt.
Delicios!
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/