Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac este delicioasa! Gustul te cucereste de la prima inghititura.

Ingrediente

Ingrediente pt o forma de 26 cm:

Blat: – 175 gr faina – 75 gr unt moale – 60 gr zahar – 2 oua – 1/2 plic praf copt – 50 gr lapte – 1 plic zahar vanilat

Umplutura mac: – 200 gr mac – 75 gr faina – 1/2 lingurita rasa praf de copt – 3 oua medii – 25 gr unt topit – 80 gr zahar – 1 plic zahar vanilat/ esenta de rom

Umplutura branza: – 500 gr ricotta/branza de vaci – 75 gr zahar – 20 gr unt topit – 50 gr faina – 1/2 lingurita praf de copt – 2 oua – 1 plic zahar vanilat – coaja de lamaie/portocala ( optional )

Mod de preparare

Preparare blat: Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana obtinem o crema omogena. Adaugam ouale, unul cate unul si mixam pana cand sunt inglobate perfect ( daca dupa ce adaugati ouale, crema de unt capata un aspect taiat, nu va speriati, isi va reveni complet cand adaugam faina).

Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o adaugam cremei de unt, impreuna cu laptele, alternandu-le. Vom obtine un aluat destul de dens dar omogen. Preparare umplutura mac: Amestecam macul cu zaharul si le macinam la robot, cca 2 minute daca vreti sa se simta sau 4 minute, daca-l doriti foarte fin.

Adaugam apoi ouale, untul topit rece, zaharul, zaharul vanilat sau putina esenta de rom si faina amestecata cu praful de copt. Mixam pana la completa omogenizare. Preparare umplutura crema de branza: Amestecam ricotta/branza de vaci bine scursa cu untul topit rece, ouale usor batute cu furculita, zaharul, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta.

Daca doriti, puteti adauga si coaja de lamaie, portocale, stafide sau bobite de ciocolata. Asamblare tarta: Tapetam o forma rotunda de 26 cm cu o foaie de hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte bine. Adaugam aluatul pentru blat si il nivelam. Peste el adaugam umplutura de mac, o nivelam cu grija iar peste mac, adaugam umplutura de branza.

Afla restul detaliilor modului de preparare AICI

Citeste si:

Tarta cu branza si fructe – o prajitura de vis




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus