Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Tarta cu iaurt. Un deliciu de mare clasa

Tarta cu iaurt. Un deliciu de mare clasa

Tarta cu iaurt este un desert clasic, nu trebuie gatit sau copt, este proaspătă, economica si spectaculoasa! Este usor de preparat si poate fi impodobita cu sos de ciocolata, sos de fructe, sau orice fel de alte siropuri preferi. Este un dulce cu putin zahar, cu textura cremoasa, mai moale decat branza clasica.

Ingrediente pentru tarta cu iaurt

Pentru blatul de biscuiti

250 grame de biscuiți cu cacao
100 grame de unt
O lingura de zahar brun

Pentru crema

500 grame de iaurt gras foarte proaspat
250 grame de frisca
8 grame de gelatina
3 linguri de zahar
Extract de vanilie

Preparare

→ Marunteste biscuitii.
→ Topeste untul si adauga biscuiti zdrobite si zaharul si amesteca bine
→ Pune aluatul intr-o cratita cu pereti detasabili si preseaza bine.
→ Pune la rece cel putin 30 de minute.

→ Pune in apa foarte rece gelatina timp de 10 minute.
→ Intr-un castron, bate frisca (daca folosesti smantana de frisca), apoi adauga iaurtul, vanilia si zaharul si omogenizeaza bine.
→ Incalzeste putin cateva linguri din compozitie (fara a ajunge la punctul de fierbere) si adauga gelatina si amesteca energic pentru a evita formarea de cocoloase.
→ Lasa sa se raceasca si adauga in compozitia de baza. Amesteca cu telul pana la omogenizare deplina.
→ Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se lasa la rece cel putin sase ore. Ideal 12 ore. Acopera crema cu o folie de plastic pentru a nu forma pojghita si pentru a pastra aroma.
→ Serveste tarta cu iaurt foarte rece, cu sirop de ciocolata, fructe proaspete sau ce vrei tu!

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus