
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 320 g făină
• 100 ml ulei
• 120 ml apă călduță
• 1 plic de praf de copt
• ¼ linguriță de sare
Pentru umplutură:
• 1 kg ceapă albă
• 10-12 măsline
• 2-3 linguri de ulei
• sare, piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerne făina și adaugă restul ingredientelor. Frământă pe masa de lucru câteva minute, apoi întinde o foaie în tava de copt. Înțeapă aluatul cu o furculiță.
Taie ceapa julien și călește-o în uleiul înfierbântat până când capătă o culoare frumoasă. Lasă-o la răcorit, potrivește de sare și piper, apoi întinde-o peste aluatul din tavă. Pune măsline din loc în și dă la cuptor 40-45 de minute.
Citește și:
- Prajitura de post cu morcov si mere
- Reteta de post: Crema de legume
- Rulada cu gem si crema de vanilie
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF
APLIC