Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tartă cu măsline și ceapă (rețetă de post)

Tartă cu măsline și ceapă (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

320 g făină

100 ml ulei

120 ml apă călduță

1 plic de praf de copt

¼ linguriță de sare

Pentru umplutură:

1 kg ceapă albă

10-12 măsline

2-3 linguri de ulei

sare, piper

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerne făina și adaugă restul ingredientelor. Frământă pe masa de lucru câteva minute, apoi întinde o foaie în tava de copt. Înțeapă aluatul cu o furculiță.

Taie ceapa julien și călește-o în uleiul înfierbântat până când capătă o culoare frumoasă. Lasă-o la răcorit, potrivește de sare și piper, apoi întinde-o peste aluatul din tavă. Pune măsline din loc în și dă la cuptor 40-45 de minute.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

One thought on “Tartă cu măsline și ceapă (rețetă de post)

Lasă un răspuns