Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Tarte cu cartofi (rețetă de post)

Tarte cu cartofi (rețetă de post)

Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!

Ingrediente:

350 g făină de secară

150 g făină albă

1½ lingurițe de sare

200 ml apă rece

Pentru umplutură:

6-7 cartofi albi

50 g margarină (sau ulei)

sare, piper, nucșoară

Mod de preparare:

Amestecă făinurile cernute cu sare și încorporează apa rece treptat. Frământă până când aluatul devine maleabil și are un aspect neted. Împarte-l în 20 de bucăți. Întinde-le și așază-le în formele unse cu ulei.

Între timp, fierbe cartofii în apă cu sare, ca pentru piure. Scurge-i, adaugă margarina, sare, piper proaspăt măcinat și un strop de nucșoară și mixează până când obții o compoziție cremoasă.

Umple tartele și dă-le la cuptor 10-12 minute. Servește-le cu salată verde.

Citește și:

Turte de cartofi (rețetă de post) 

Focaccia cu rozmarin (rețetă de post) 

Împletită cu tofu (rețetă de post) 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

 




Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus