
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 350 g făină de secară
• 150 g făină albă
• 1½ lingurițe de sare
• 200 ml apă rece
Pentru umplutură:
• 6-7 cartofi albi
• 50 g margarină (sau ulei)
• sare, piper, nucșoară
Mod de preparare:
Amestecă făinurile cernute cu sare și încorporează apa rece treptat. Frământă până când aluatul devine maleabil și are un aspect neted. Împarte-l în 20 de bucăți. Întinde-le și așază-le în formele unse cu ulei.
Între timp, fierbe cartofii în apă cu sare, ca pentru piure. Scurge-i, adaugă margarina, sare, piper proaspăt măcinat și un strop de nucșoară și mixează până când obții o compoziție cremoasă.
Umple tartele și dă-le la cuptor 10-12 minute. Servește-le cu salată verde.
Citește și:
Turte de cartofi (rețetă de post)
Focaccia cu rozmarin (rețetă de post)
Împletită cu tofu (rețetă de post)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF