
Postul nu mai este deloc complicat nici chiar înainte de Paști. Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
Ingrediente:
• 250 g făină
• 125 g margarină
• 60 ml apă • sare
Pentru umplutură:
• 2 buchețele de broccoli
• 1 dovlecel
• 1 legătură de ceapă
• 1 ardei gras roșu
• 50 g măsline fără sâmburi
• 2 linguri de roșii uscate
• 1 lingură de amidon
• sare, piper, oregano
• verdeață, ulei
• cașcaval vegetal (facultativ)
Mod de preparare:
Frământă ingredientele pentru aluat, înfășoară-l în folie și dă-l la rece măcar o jumătate de oră. Între timp, taie în cubulețe dovlecelul, ardeiul gras, roșiile uscate și ceapa verde. Opărește buchețelele de broccoli 2-3 minute, iar după ce s-au răcorit, taie-le mărunt. Încinge două linguri de ulei și călește ceapa. Adaugă dovlecelul, ardeiul gras, roșiile uscate și broccoli. Presară amidonul, sare, piper, oregano după gust și amestecă ușor, ca să nu zdrobești legumele. Toarnă amestecul în tava tapetată cu aluat, presară măslinele și rade cașcavalul vegetal. Dă la cuptor 40-50 de minute. Servește cu felii de lămâie, după gust.
Citește și:
- Prajitura de post cu morcov si mere
- Reteta de post: Crema de legume
- Rulada cu gem si crema de vanilie
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF