Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Tort caramel

Tort caramel

Acesta reteta de prajitura se poate prepara intr-o tava sau sub forma de tort.

Ingrediente: Foile: faina 350 g, unt (margarina) 150 g, oua 1, zahar 150 g, praf de copt 1, esenta de vanilie 1 lingurita;

crema: zahar ars 100 g, faina 100 g, lapte 500 ml, zahar 200 g, unt (margarina) 200 g.

Mod de preparare: Se freaca spuma oul cu zaharul si untul, se adauga praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine. Din acest aluat, se coc trei foi, separat, care se unesc intre ele cu crema, pastrandu-se o parte pentru a imbraca prajitura. Se trag niste linii cu furculita deasupra si se taie bucati lungi.

Pentru prepararea cremei, afla mai multe AICI

Tort de portocale
Tort egiptean. O reteta fabuloasa
Blatul de tort perfect


Lasă un răspuns

Sus