Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Tort de biscuiti intr-o forma de gala

Tort de biscuiti intr-o forma de gala

Un tort de biscuiti nu este doar in tort de biscuiti ci o cale prin care iti poti pune in valoarea imaginatia, te poti juca cu aromele si poti pune in valoare ceea ce, aparent, nu are valoare. Pentru un tort de biscuiti intr-o varianta de gala poti sa folosesti biscuiti, dar la fel de bine si resturile de la alte prajituri de casa uscate (cozonac, fursecuri, cornulete etc). daca la toate acestea adaugi arme, fructe confiate, nici, alune, rahat aromat si seminte, plus o crema fina de branza, rezultatul este de nota 10! In plus este un desert foarte simplu de facut, elegant, nu foarte costisitor si in limitele bunului simt, in ceea ce priveste caloriile.

Ingrediente pentru tort de biscuiti

circa 800-900 de grame de biscuiti (de trei-patru feluri)
fructe confiate (casse, visine, curmale, stafide) si rahat
nuci, alune si seminte
un litru de apa
100-120 de grame de zahar
100 de grame de cacao
100 de grame de unt gras
vanile, esenta de migdale, rom (neaparat)
200 de grame de branza fina de vaci
doua linguri de smantana
50 de grame de unt topt si sleit
doua linguri de zahar
coaja rasa de la o lamaie si o lingura de suc de lamaie

Prepararea pentru tort de biscuiti

→ Sfarama biscuitii in bucati mari. Taie fructele confiate si striveste usor nucile. Taie rahatul in bucatele si lasa-l la infuzat in rom. (toate acestea nu trebuie sa treaca de un kilogram, iar in amestecul uscat poti pune orice alte ingrediente vrei – stafide, fistic, visine alcolizate). Lasa deoparte o mana de fructe confiate si seminte.
→Pune apa la fiert si adauga pudra de cacao, zaharul si untul. Lasa totul sa fiarba circa 5 minute. In acest sirop pune tot amestecul uscat si amesteca pana se omogenizeaza complet. Cand s-a racorit pune aromele, romul este esential!
→Tapeteaza o forma rotunda cu folie de plastic si pune compozitia. Aseaza, niveleaza si eventual indeasa cu o lingura pentru a elimina toate golurile. Lasa tortul la rece pentru 24 de ore.
→ Cu un blender vertical combina branza, zaharul, smantana si la final untul topit si sleit. Pune coaja de lamaie si omogenizeaza pana devine o crema fina si spumoasa.
→ Scoate tortul din folie prin rasturnare, pune deasupra crema de branza si decoreaza cu bucatele de ciocolata, caise confiate – de dragul culorii, sau coaja de portocala din dulceata, si seminte de dovleac sau fistic.

Gata! Ai un tort de biscuiti elegant si delicios!

Citeste si:
Tort cu branza de vaci si frisca
Tort ganache – o reteta de sarbatoare
Tort de Craciun


Lasă un răspuns

Sus