Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Tort de ciocolata cu crema de branza

Tort de ciocolata cu crema de branza

Este fabulos și nu se face deloc greu, așa că trebuie să încerci acest tort de ciocolată cu cremă de branză și ciocolată, gen Nutella. Iată detaliile și hai la bucătarie să ne jucam!

Ingrediente pentru blatsweets-847915_960_720

150 grame de făină
3 oua
150 grame zahăr pudră
150 ml de lapte integral
35 grame de cacao
80 g de unt
O linguriță de praf de copt 1 lingurita
O linguriță de extract de vanilie (sau aroma de vanilie)

Ingrediente pentru crema brânză și Nutella

500 grame de cremă de brânză
4 linguri de cacao
5-6 linguri de nutella sau cremă de alune
3-4 linguri de zahăr pudră

Ingrediente pentru sirop

100 ml de apă
Un pahar de cafea concentrată sau două linguri de cafea instant
Un pic de zahar pentru cafea

Ingrediente pentru glazură

220 ml de smântână proaspătă sau montură
250 de grame de ciocolată neagră

Preparare

→ Se topește untul într-o tigaie și se lasa sa se raceasca. Bate ouale la temperatura camerei, împreună cu zahărul granulat până rezultă un ameste pufos. Adaugă lapte integral și vanilie extract și amestecă. Adaugă în mai multe etape: faina, cacao și praful de copt cernute toate înainte împreună.
→ În final adaugă untul topit și amestecă până când este complet absorbit.
→ Unge o tavă rotundă cu diametrul de 22 – 24 cm în diametru. Unge tava și pune compoziția. Se coace la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute.
→ Fa testul scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor. Lasă-l să se răceasca complet înainte de a-l scoate din formă.

→ Omogenizează crema de brânză cu zaharul. Adăugă cacao și nutella sau cremă de alune. Amestecă cu telul până când amestecul este omogen. Crema este gata.

→ Se fierb 100 ml de apă cu zahăr, atunci când acesta este rece, se adaugă cafea. Lasă să se răcească

→ Blatul se taie în două sau în trei. Însiropează fiecare blat. Pune cremă, acoperă cu a doua foaie și așa mai departe, formând tortul. Lasă tortul la rece pentru o oră, înainte de a pregărti ganache de ciocolata, care va acoperi tortul.

→ Pentru ganache de ciocolata se taie ciocolata în bucăți și se topește. Pune smântâna într-un vas, pe foc până aproape d epunctul d efierbere. adaugă ciocolata topită și amestecă până se dizolvă complet. Lasă să se răcească timp de 10-15 minute și lasă crema să curgă pe tort pentru a-l îmbrăca.

→ Este perfect a doua zi, dar poate fi tâiat și după 3-4 ore de stat la ”odihnă” la frigider!

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus